Децембар, мјесец хуманости

Мјесец децембар у ЈУ Економској школи протекао је у знаку хуманости. Ученици су узели учешће у реализацији три хуманитарне акције.

Прва хуманитарна акција је добровољно давање крви. Ова акција реализована је 7. децембра у просторијама Завода за трансфузиологију Дома здравља Бијељина. Укупно је донирано 13 јединица крви, од стране ученика и професора.

Ученици Економске школе су се у великом броју одазвали  волонтерском ангажману Црвеног крста. У склопу хуманитарне акције „Један слаткиш, једно дијете“, учествовали су у прикупљању и подјели слаткиша, на територији града Бијељина.

Савјет ученика, Економске школе,  традиционално је узео учешће у хуманитарној акцији прикупљања слаткиша за новогодишње пакетиће. Ове године акција је реализована на мало другачији начин. Укупно тринаест писама дјеце чланица удружења инспирисало је ученике 13 одјељења да направе новогодишње пакетиће. Пакетићи су донирани Удружењу „Импулс“, уз организовање пригодног дјечијег програма. Удружењу жена са инвалидитетом дониран је и пакет са школским прибором за будуће активности које удружење буде проводило са дјецом.

Све проведене активности иду у прилог хуманости наших ученика, који су као и претходних година са радошћу узели учешће у реализацији свих наведених хуманитарних акција.

 

Координатори Савјета ученика: Тања Алексић и Марјана Ђорђић