Завршена 5.UPSHIFT радионица

5.UPSHIFT радионица је завршена!! Тim RESPECT, ЈУ Економска школа, један је од пет побједника!! 
 
Испред ЈУ Економске школе Бијељина пријавило се неколико тимова са различитим темама, али је RESPECT тим са ученицима Катарином Стевић, Јеленом Петрић, Катарином Божић, Николином Ланцушки и Драганом Вулином изабран да прође седмодневну еUPSHIFT радионицу у сарадњи са ментором Соњом Милинчић из Бањалуке са проблемом „Смета нам насиље у адолесцентским партнерским везама“. 
 
Кроз радионице у периоду од 13. до 19. марта, тим је интензивно радио на препознавању, анализирању и рјешавању проблема који су препознали у свом окружењу. Нека рјешења до којих је тим дошао су планирање и организовање радионица које ће бити фокусиране на циљну групу, односно адолесценте. Биће едукативног карактера и радиће се по постојећој методологији са циљем дизања свијести о проблему. У плану је да се кроз пројекат изради видео и штампани материјал који ће такође бити едукативног и информативног карактера.
 
Посљедњи дан радионице, 20. марта 2022. године тим RESPECT презентовао је своје рјешење пред трочланим жиријем УНИЦЕФ-а након чега су оцјењивали 10 идеја младих од којих је пет награђено грант средствима у износу од по 3.000 КМ како би реализовали своја понуђена рјешења уз подршку GENESIS project тима.