Захвалница “Ноћ истраживача 2021”

Стигле су захвалнице за допринос и учешће у Европској ноћи истраживача, манифестацији на којој већ традиционално учествују и такмиче се и ученици наше школе.


Ове године својим научно-истраживачким радом “Моја генерација З – друштвене мреже, ризик и шанса!!!” , тим “Мало чудо” узео је учешће у такмичењу средњошколских тимова и пласирао се у полуфинале. Ученице Катарина Стевић, Јелена Петрић, Анастасиа Гаврић и Николина Ланцушки, у сарадњи са професором ментором Марјаном Ђорђић, упркос великој конкуренцији, успјеле су се истаћи тиме што су имале тему из области друштвених наука.


Резултати до којих смо дошли у многоме могу помоћи у креирању програма рада унутар једне школе и могу бити покретач неких нових будућих истраживања. То нам је мотивација да се и даље бавимо темом нашег истраживања и пружамо нове увиде.
Лично, драго нам је што смо се успјели наћи међу првих пет средњих школа према оцјенама публике и тиме обезбиједити видљивост самог истраживачког рада младих наше школе.
Драго нам је да се пробудило интересовање младих за другачији приступ науци, другачије сагледавање практичне примјене наученог и што су својим научно-истраживачким радовима успјели обазбиједити интеграцију и корелацију наставних предмета које изучавају у наставном процесу. Реформе у образовању су неопходне, а ово су најбољи начини за потицање истих. 🥰❤