Извјештај о обиљежавању Свјетског дана хране, 16. октобар

Датум обиљежавања Свјетског дана хране, 16. октобар, утемељен је од стране чланица Организације за храну и пољопривреду (FAO – Food and Agriculture Organization) и обиљежава се сваке године како би се подигла свијест становништва о безбједности хране.

Обиљежавањем Свјетског дана хране настоје се истакнути најважније теме којима се бави Организација за храну и пољопривреду у свијету: сузбијање глади, потхрањености и сиромаштва, брига о безбједности хране и доступности безбједне хране те одрживо управљање природним ресурсима.

Ученици наше школе имали су прилику да погледају презентацију и изложбу у холу школе, на тему Свјетског дана здраве хране. Презентацију и изложбу је припремила Слађана Зарић, професор Познавања робе.