Извјештај о учешћу у Дјечијем парламенту у оквиру Дјечије недјеље под слоганом ,,Другарство чувајмо, љубав његујмо”

Дана 05.10.2023. године у Скупштинској сали Центра за културу ,,Семберија“ одржан је Дјечији парламент у оквиру Дјечије недјеље под слоганом „Другарство чувајмо, љубав његујмо“. Догађај је организован уз подршку Скупштине града Бијељина и на иницијативу Центра за интегративну инклузију Рома и Ромкиња Отахарин како би се промовисала инклузија, толеранција и заједништво међу дјецом нешег града. Нашу школу представљали су Анђела Николић, Стефан Папић и Дајана Васић. Рад Парламента подржали су Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града Бијељина, Јованка Вуковић, замјеник обудсмана за дјецу РС и Драган Јоковић, директор Отахарина.

Дјечији Парламент Бијељина, заједно са Центром Отахарин, настоји створити простор гдје свако дијете има глас и прилику изразити своје идеје или забринутост, потребу. Ова Скупштина означава корак даље у односу на све друге градове и општине у нашем региону и наставак је активности започетих 2022. године у оквиру теме „дјечија партиципација – иницијатива за успостављање услуге дјечије столице“.

 

На Дјечијем парламанту чула су се мишљења и идеје наших ученика, али и то да они виде своју будућност у Граду који води рачуна о потребама својих грађана и настоји изградити сигурно и подстицајно окружење за сву дјецу.