Интерактивно предавање „Разговарајмо о животу са друге стране екрана“

Дана 13.06.2023. године ученици који похађају секцију из пословне комуникације, али и други заинтересовани ученици, уз подршку предметног професора Марјане Ђорђић у Великој сали ЈУ Народне библиотеке „Филип Вишњић“ Бијељина реализовали су интерактивно предавање под називом „Разговарајмо о животу са друге стране екрана“.

Интерактивно предавање настало је на темељима трогодишњег рада на теми млади и друштвене мреже у ЈУ Економској школи. Професор је присутне упознао са досадашњим активностима које су реализоване на ову тему: истраживање, израда информативног материјала, снимање кратког филма и укључивање технике форум театар признате од стране Уједињених Нација као ,,званично средство за социјалне промјене“. Ученице: Ана Новаковић, Данијела Станишић, Андреа Наранчић и Драгица Мишикић присутној публици представиле су истраживање „Моја генерација З и друштвене мреже – ризик и шанса“, резултате истраживања и закључке. Извеле су и три сцене форум театра настале на бази добијених резултата и њиме позвале све присутне да узму активно учешће. Ово је била прилика да се чујемо и уважимо мишљења и искуства присутних и да заједнички истражимо и испробамо могуће начине “понашања и дјеловања ликова у проблемским ситуацијама” чиме смо омогућили проналазак најприхватљивијих рјешења и оснажили присутне за такву врсту ситуација у свакодневном животу.

 

Умјесто закључка присутни су имали прилику погледати кратки филм снимљен за потребе такмичења „Како бити сигуран на интернету – сигурност на друштвеним мрежама“.

 

Све активности реализују се са циљем подизања свијести младог човјека о прекомјерном кориштењу друштвених мрежа и утицају који таква употреба има на квалитет његовог живота.