Како бити сигуран на интернету

Министарство просвјете и културе и Републички педагошки завод поводом Међународног дана сигурног интернета у 2022. години организовали су такмичење под називом:

„Како бити сигуран на интернету“.

Такмичење иницира размишљање о опасностима које вребају на интернету, али и размишљање о начинима на које се он може сигурно користити. Ове година тема такмичења је сигурност на друштвеним мрежама. Такмичење се реализовало у три категорије: млађи основношколски узраст, старији основношколски узраст и средњошколци (израда постера и кратког филма).

Ученици III разреда ЈУ Економске школе, који похађају секцију из пословне комуникације, узели су учешће у припреми материјала за такмичење уз менторство професора Марјане Ђорђић. Учешће су узели сљедећи ученици:

Категорија постер: Сања Билал, Вања Ђокић, Катарина Дробић.

Категорија филм: аутори Тијана Марковић, Јована Стевановић, Катарина Дробић

(глумачка екипа: Сара Ивановић, Милан Шубарић, Немања Мичановић, Александра Ђурић) Допринос у настанку филма дали су и: Александра Радановић- психолог и психотерапеут, Катарина Стевић- предсједник Савјета ученика ЈУ Економске школе, Сњежана Кашиковић, психолог и дјечији психотерапеут, Тања Милинковић, извршна директорица Удружења жена са инвалидитетом „Импулс“, Радмила Тубић- психолог у Дневном центру за дјецу која живе и/или раде на улици и која су у ризику да то постану “Отахарин“, Тања Алексић- професор, Јована Барбу- новинар и Душко Марковић- монтажа).

Према информацији организатора на такмичење је пристигло преко 450 радова у све три категорије. Стручни тим прегледао је све радове и извршио избор најбољих.

Ученици ЈУ Економска школе заузели су треће мјесто у категорији – ученици средње школе са филмом.