Каријерно савјетовање из рачуноводства

Млади се током средњошколског образовања спремају за важну улогу која се тиче даљег развоја њихове каријере – у ком правцу ићи да ли наставити школовање или кренути на тржиште рада. У жељи да нашим ученицима помогнемо, актив економске групе предмета је у пројекат седмици организовао каријерно савјетовање из рачуноводства. 
Ученицима првог разреда одржала је предавање Јелена Крсмановић, сертификовани рачуновођа, овлаштени интерни ревизор у јавном сектору, екстерни оцјењивач квалитета интерне ревизије, вјештак економске струке, овлашћени ревизор и експерт за порезе. 
Госпођа Крсмановић је завршила нашу школу 2002.године и данас је успјешна пословна жена са великим искуством квалификацијама. С обзиром да је данас каријера јако динамичан процес, те обухвата не само посао и зараду, већ и формирање породице, слободно вријеме и учење, свој успјешан пут и искуство подијелила је са ученицима с циљем њиховог даљег усмјеравања.
Такође, ово је била прилика  да се евоцирају успомене на средњошколске дане и сретне са разредним старјешином. Актив се захваљује на издвојеном времену и у будућности ће наставити одржавати везу са бившим успјешним ученицима.
 
Предметни професор, Љиљана Максимовић