Међународни дан средњошколаца Сајам знања, вјештина и способности 

Дана 17. новембра наша школа обиљежила је Међународни дан средњошколаца. Овај дан је повезан са Декларацијом о правима средњошколаца и проглашен је Међународним даном средњошколаца 1939. године у Лондону од стране Међународног вијећа студената као знак сјећања на студентске демонстрације у Прагу које су нацисти угушили затворивши све установе високог образовања у Чешкој и пославши више од 1200 студената у концентрационе логоре, док је девет студената и професора стријељано.

 

Представници Савјета наше школе у сарадњи са предсједницима Актива и заинтересованим ученицима су осмислили и релизовали догађај под називом Сајам знања, вјештина и способности. На Сајму су се представили ученици који су љубитељи писане ријечи, читања, поезије, наши поносни представници на „Вишњићевим данима“ и рецитатори, познаваоци језика, ученици који традицију чувају од заборава и његују пјесму и игру, ученици који похађају огледни предмет хуманост и безбједност, ученице које се истичу у цртању и сликању, ученици који похађају географску секцију, ученице које похађају секцију из пословне комуникације, ученици су представили и предузеће за вјежбу наше школе, затим ученици са СТЕАМ секције, ученица која похађа часове глуме, а посебну улогу у представљању имали су ученици који носе одличја са разних спортских манифестација.

Сајам знања, вјештина и способности није само догађај, већ прилика да се покаже богатство које крије наша школска заједница. Један од циљева организовања Сајма био је подстаћи сарадњу међу ученицима, разноликост интереса те културу учења. У складу са тим, жељели смо подстаћи и дух тимског рада. Кроз заједнички напор у организацији Сајма, ученици су имали прилику радити заједно, сарађивати и подијелити своје знање и вјештине. Најважније од свега, интерес за учење био је један од кључних циљева ове организације. Овај Сајам био је прилика за стварање позитивног окружења у ком су ученици могли истраживати, постављати питања и развијати своју страст на различитим пољима.

Осим ученика наше школе, штандове Сајма имали су прилику посјетити и ученици Гимназије, Техничке школе „Михајло Пупин“ и Пољопривредне и медицинске школе са својим професорима или координаторима Савјета ученика.