МЕЂУНАРОДНИ ДАН СРЕДЊОШКОЛАЦА

Међународно вијеће студената је 1939. године у Лондону прогласило 17. новембар Даном средњошколаца и то као спомен на студентске демонстрације у Прагу које су нацисти угушили затворивши све установе високог образовања у Чешкој, 1200 студената су послали у концентрационе логоре, док је девет студената и професора стријељано. 
Овим поводом у средњим школама се, на пригодне начине, обиљежава Међународни дан средњошколаца.
Средњошколци из Бијељине су одлучили свој дан обиљежити заједно кроз дебату. Циљ дебате био је да се ученици међусобно боље упознају и да покушају разбити предрасуде једни о другима. Догађај се одржао у амфитеатру ЈУ Пољопривредне и медицинске школе у Бијељини уз присуство око 40 ученика.
У дебати су учествовале сљедеће школе са територије града Бијељина:
ЈУ Економска школа, ЈУ Пољопривредна и медицинска школа, ЈУ Техничка школа „Михајло Пупин“ и ЈУ Гимназија „Филип Вишњић“.
 
Нашу школу представљали су сљедећи ученици: Давор Јовић, Катарина Стевић, Драгана Барбу, Ивана Копривица, Драган Вулин, Бошко Бобар, Ана Новаковић и Марија Мићић.
 
Након уводног представљања школа путем презентације, присутни ученици су имали прилику да се постављањем питања додатно упознају и да, уколико је то потребно, разјасне одређене недоумице које имају у вези са школом из које не долазе. Сам догађај је био и медијски пропраћен од стране различитих телевизијских станица и интернет портала.
 
На овај начин ученици су показали да су покретачка снага једног друштва и да треба да буду примјер неким другим будућим генерацијама. 
Поносни смо на наше ученике што традиционално учествују у обиљежавању овог датума и достојанствено нас представљају, али и на Савјет ученика који активно и вриједно ради и пружа подршку стварању позитивних промјена.

Запратите нас на Инстаграму!