Обиљежавање Дјечије недјеље

I Активност-информисање ученика

Први дан био је посвећен информисању ученика о обиљежавању Дјечије недјеље у нашој школи путем огласа из којег су ученици могли сазнати за хуманитарну акцију о прикупљању гардеробе за социјално угрожене категорије. Ученици су имали прилику да у току цијеле седмице прикупљају гардеробу.

Дана 15.10.2021. године прикупљена гардероба је уручена Удружењу грађана ,,Отахарин“ у просторијама Савјета ученика.

II Активност-едукативно предавање

Други дан обиљежавања Дјечије недјеље, одржано је предавање за ученике другог разреда (II3), на тему „Учешће дјеце младих у играма на срећу“. Предавање је одржала замјеник Омбудсмана за дјецу Републике Српске мр. Јованка Вуковић. Због поштовања епидемиолошких мјера предавање је одржано у отвореном амфитеатру Економске школе. Предавање је било интерактивног карактера, на коме су ученици имали прилику да искажу своја запажања, мишљења и ставове о овом проблему.

III Активност- спортски тренуци

Трећи дан обиљежавања био је посвећен спортским активностима. Професори физичког су организовали такмичење унутар одјељења, у коме су мјерили издржај у згибу и скок у даљ. Прикупљени су постигнути резултати по разредима и постављени на ифо таблу.

IMG-a75a81260d9926c8d526dd74b491132a-V

IV Активност- еко изазов

Идеја је била да ученици на путу од куће до школе фотографишу запуштена дворишта или хаусторе зграда, дивље депоније, непроходне улице..

Прикупњене фотографије из ове активности, заједно са осталим фотографијама насталим у склопу Дјечије недјеље, изложене су на инфо табли. Циљ ове поставке је приказивање рада ученика током обиљежавања Дјечије недјеље у периоду од 04.10 – 08. 10. 2021. године.