ПОСЛОВНО-ИНФОРМАТИЧКИ ТЕХНИЧАР

Економска школa

     Циљ програма је образовање ученика чије ће компетенције бити општег карактера са широким и свестраним увидом у знања и практичне послове у оквиру економије, али са нагласком на знања и вјештине из области Пословна информатика.

     Завршетком школовања ученици ће стећи знања и вјештине за обављање економских и пословно-информатичких послова у предузећима, профитним и непрофитним организацијама, као и органима јавног сектора како у домаћим, тако и у међународним размјерама. Биће оспособљени да раде послове за које постоји велика понуда у свијету фриленсовања. Послодавци у свијету најбоље плаћају услуге из области веб дизајна, продаје и маркетинга.

    Знања у оквиру занимања ПОСЛОВНО-ИНФОРМАТИЧКИ ТЕХНИЧАР су значајна за доношење важних пословних одлука у различитим предузећима као и за даље усавршавање оних који сматрају да је образовање један од важних животних приоритета. Млади људи који немају намјеру да студирају имаће на располагању велики избор послова, а уколико планирају да студирају, занимање ПОСЛОВНО-ИНФОРМАТИЧКИ ТЕХНИЧАР је одлична основа за факултет информационих технологија, економски факултет, а нарочито смјер Пословна информатика на економском факултету.