Такмичење средњошколаца “Challenge 2023”

Висока школа “Banja Luka College” организовала је 04.04.2023.године такмичење у представљању пословних идеја ученика трећих и четвртих разреда средње школе под називом “Challenge 2023”.
Ученици средњих школа имали су могућност да направе свој тим, да се друже, такмиче и освоје вриједне награде.
Своје пословне идеје представили су учесници из цијеле РС у више од 30 тимова, те је БЛЦ био домаћин за више од стотину средњошколаца и њихових ментора, професора. Нашу школу је представљало осам тимова са ментором професорицом Љиљаном Максимовић. Најбоља и најзапаженија пословна идеја наших ученика била је Израда протеза за ноге уз помоћ 3 Д штампача коју су представили ученици Стефан Јуришић и Јелена Бобинац ученици трећег разреда пословно-информатички смјер.
Организујући ово такмичење БЛЦ је желио истаћи значај привредног развоја кроз предузетништво, дати вјетар у леђа младима да развијају свијест о бизнису и подузетништву, као и вјештине рјешавања проблема, тимског рада, аналитичког размишљања, презентацијске вјештине, те да унапређују властито самопоуздање, као и све што је од велике важности када се једном нађу на тржишту рада.
Такмичење је одржано уз подршку Републичког педагошког завода Републике Српске и бројних привредних субјеката.
Начелник Републичког педагошког завода Републике Српске проф. др Славко Драгосављевић је истакао да је значајно организовати такмичење у којем се средњошколцима даје прилика за истицање њихових жеља и могућност стицања одређених бенефита које на овај начин могу остварити.