У Бијељини као на Западу – по недостатку занатлија?

На подручју града Бијељине недостаје занатлија свих занимања, највише грађевинских радника, керамичара, водоинсталатера, машинбравара, варилаца, фризера, возача, конобара, кувара… Због тога ће наредне године у средњим школама бити уписано већи број одјељења са овим занимањима речено је након састанка представника актива директора основних и средњих школа, Подручне привредне коморе, Удружења „Предузетник“ и Градске управе Града Бијељина.

 

Према званичним подацима у Бијељини ће наредне године 925 ученика завршити девете разреде што је за 80 ученика више него прошле године. Заједно са двадесетак ученика који долазе из других градова и општина планира се упис око 100 ученика више него ове године, што ће повећати и број одјељења са 39 на 40.

„То је дало простора школама да уваже захтјеве привредне заједнице и договорили смо се o смислу школовања дјеце за дефицитарним занимања на простору Семберије, школе ће настојати да удовоље захтјевима“ рекао је предсједник Актива директора средњих школа у Бијељини Душко Ђурић.