Јавна дебата са младима на тему „Насиље у породици“

Фондација „Лара“ је 19.10.2023. године у Бијељини организовала Јавну дебату са младима на тему насиље у породици, врсте насиља, начини пријаве, помоћи и подршке, коју жртве насиља добијају. Дебата је одржана у Центру за културу „Семберија“, а окупила је младе узраста од 16 – 30 година, који похађају средње школе и факултете у Бијељини, али и оне који су чланови студентских и омладинских организација.

 

ЈУ Економску школу представљали су ученици који похађају факултативну наставу Хуманост и безбједност и секцију из пословне комуникације: Мартина Глигић, Ана Мишура, Ива Бошњак, ученице првог разреда и Марија Павловић и Миљана Павловић, ученице трећег разреда.

 

Константним радом са младима подиже се свијест о овом важном проблему, указује на неправилности и посљедице које су узроковане насиљем. Млади се на овај начин оснажују да пријаве било који облик насиља за који су сигурни да се дешава, јер не пријављивањем „постају саучесници тог насиља“. Пријављивањем се спречава или смањује број насилних ситуација, али и ствара љепше и безбједније животно окружење.

 

Марјана Ђорђић, предметни професор